Initiatieven

Doe je mee met jeu de boules?

19 mei 2019

Er kan bij Club Petanque d'Orion het hele jaar jeu de boules worden gespeeld, naar keuze op zaterdag, zondag, maandag en woensdag, vanaf 13.30u tot 14.30u en van 15.00u tot ± 16.30u. Van 14.30u tot 15.00u is er gelegenheid voor een drankje of een ijsje in ons gezellige clubhuis of op ons zonnige terras.

Hortuskring op het Landje van De Boer

19 mei 2019

Een zondagmiddag per maand laten we ons door de tuin meevoeren naar poëzie, filosofie, kindertijd, biophilia en zintuigelijke waarnemingen. Erik De Jong, die graag en veel nadenkt over de relatie mens-tuin-natuur en daar in het dagelijks leven over doceert aan de UVA, leidt deze bijeenkomsten. Aanmelden kan via de site van het Landje van De Boer.

Voorleesconcert "Beer en de Honingboom"

19 mei 2019

Het jonge publiek wordt aan de hand van het licht filosofische verhaal van Jeroen en de prachtige platen van Vera meegenomen in Beer’s dilemma: Op zoek gaan naar die heerlijke honingboom uit zijn droom, of zijn vrienden helpen met al hun verschillende problemen. Er is volop gelegenheid om mee te zingen en te dansen met de liedjes die bij het boek horen. En na (de goede) afloop krijgen de kinderen een leuke kleurplaat en een kijkdoos-knutselpakket mee.

Rondleiding Ruïne van Brederode

19 mei 2019

Zelf rondlopen in en bij de Ruïne van Brederode is natuurlijk leuk, maar met een rondleider gaat de ruïne meer leven. Dus ga mee met een van onze rondleiders en hoor alles over kasteel Brederode, zijn bewoners en hoe het een ruïne werd.

Wandeling met natuurgidsen

19 mei 2019
De natuurgidsen nemen je graag mee het duin in en weten ontzettend veel te vertellen over de dieren en planten.

Gezellig KLAVERJASSEN. Wij zijn op zoek naar dames/heren om te komen Klaverjassen bij Welzijn Bloemendaal

20 mei 2019

KLAVERJASSEN, Wij zijn op zoek naar dames/heren om te komen klaverjassen op maandgamiddag (spelletjesmiddag) bij Welzijn Bloemendaal. Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal Elke maandagmiddag 14.00 - 16.00 uur Kosten: Euro 1.50 per keer incl. koffie/thee Aanmelden: Tel. 023-5250366 of christa@welzijnbloemendaal.nl

Odensehuis Overveen

20 mei 2019

Het Odensehuis Overveen is begonnen. Sinds maandag 18 maart hebben we elke maandag van 12.30 - 17.00 uur een open inloop voor mensen met geheugenverlies en hun naasten.

Om 12.30 nuttigen we met elkaar een zelfgemaakte lunch, daarna kiest iedereen wat hij/zij wilt doen. Er is van alles mogelijk: spelletjes, de krant lezen, lotgenotengroep, levenskunst, wandelen etc. Het is de bedoeling dat we met elkaar een programma maken, niet alleen voor mensen met geheugenproblemen, maar ook voor mantelzorgers, familie, naasten en buurtbewoners. 

Kom eens gezellig kijken!

Sociëteit Aerdenhout

21 mei 2019
Een ontmoetingsplek in Aerdenhout
Sociëteit Aerdenhout opent iedere dinsdag de deuren. Wij bieden een gevarieerd en interessant programma met afwisselende thema’s, zoals een boekbespreking, film, muziek, gedichten analyseren, architectuur of toneel.

LEZING: SYBREN KALKMAN EN WOUTER MEIJER VERTELLEN U OVER HUN REIS NAAR CAMBODJA bij Societeit Aerdenhout

21 mei 2019
Sybren Kalkman & Wouter Meijer
vertellen u over hun reis naar Cambodja:

“Onze reis was georganiseerd door de Eye Care Foundation, die zich inzet voor het voorkomen en genezen van blindheid en slechtziendheid in Azië en Afrika. We kregen niet alleen veel inzicht in de oogzorg daar, maar we woonden ook de feestelijke opening bij van een nieuwe oogkliniek.
Onze reis was tevens een kennismaking met het boeiende land: de bevolking, de natuur, de historie en de cultuur, waaronder het werelderfgoed van de tempels van Angkor Wat”
Datum: dinsdag 21 mei 2019
10.30 uur - inloop met koffie
11.15: lezing met aansluitend een drankje
Reserveren: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl
Entree: Euro 5.00

YOGA elke woensdagochtend v.a. woensdag 9 januari 2019 in HET DORPSHUIS TE VOGELENZANG

22 mei 2019

Op woensdagochtend is er wekelijks YOGA in Het Dorpshuis te Vogelenzang, Henk Lensenlaan 2A.. Tijd: 09.30 - 10.30 uur Kosten Euro 25.00/per maand. Aanmelden: Welzijn Bloemendaal Tel. 023-5845300 of 023-5250366 en info@welzijnbloemendaal.nl of email: christa@welzijnbloemendaal.nl

 

Kom jij ook naar het wekelijkse voorleesuurtje?

22 mei 2019

Wat doe je op woensdagmiddag? Je gaat naar het voorleesuurtje in de Bibliotheek Bennebroek! En natuurlijk neem je daarna een stapel boeken mee.

CURSUS FIJN SCHILDEREN

22 mei 2019

NOG 4 PLAATSEN BESCHIKBAAR

LEZING: Een inkijkje in de geleefde Islam in Nederland "van achtergrond naar actualiteit".

23 mei 2019
EEN INKIJKJE IN DE GELEEFDE ISLAM IN NEDERLAND
“VAN ACHTERGROND NAAR ACTUALITEIT”
Yvonne Moonen studeerde islamitische theologie, nadat zij 20 jr. in het bedrijfsleven had gewerkt. In de nasleep van 9/11 wilde zij bijdragen aan de verbinding tussen moslims en anderen in onze samenleving en besloot van binnenuit de islam te bestuderen. Yvonne is actief in de verbinding tussen verschillende religieuze bevolkingsgroepen in Haarlem. In de lezing gaat zij in op de vraag welke factoren een rol spelen in de omgang van Nederlanders met een islamitische achtergrond met anders gelovigen. Hiervoor zal gekeken worden naar de beginperiode van de islam, de ontwikkeling van de islam en de invloed daarvan op Nederlanders met een islamitische achtergrond.
Wanneer: donderdag 23 mei 2019
Tijd: 10.00-12.00 uur
Entree: Euro 5,00
Docente: Yvonne Moonen
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
Aanmelden: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl

Wekelijkse restaurantdag

24 mei 2019

Zelf koken? Waarom zou je dat doen als je gezellig aan kan schuiven. Elke vrijdag is het goed eten in de Voghelsanck en worden er weer een smakelijke maaltijd voorgetoverd. En voor prijs hoef je het ook niet te laten….

Leren en genieten in Middenduin

24 mei 2019

Zo dichtbij en toch zo ‘verscholen’. Middenduin met al zijn variaties in landschappen/biotopen. Maar ook met een rijke geschiedenis van ontstaan en veranderingen, maar ook van leuke ‘weetjes’, met name rondom de landgoederen. De flora kent dus zijn eigenaardigheden, maar ook specifieke vogels hebben hier hun plek. We gaan het allemaal bekijken, beluisteren en bespreken. Maar….vooral van genieten.

Zomeravondconcert Fantasticus - Stichting Pauwconcerten en Welzijn Bloemendaal

24 mei 2019
Vrijdagavond 24 mei is het tweede concert van een serie zomeravondconcerten in de Pauwkerk aan Binnenweg 67 in Bennebroek. U kunt in dit authentieke historische kerkje met een bijzondere akoestiek genieten van Fantasticus met Rie Kimura (barokviool), Robert Smith (barokcello en viola da gamba) en Pieter Jan Belder (klavecimbel).
De serie wordt vervolgd met 4 concerten gedurende de zomer 1 x per maand.
De concerten worden georganiseerd door de Stichting Pauwconcerten in samenwerking met Welzijn Bloemendaal.
Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.pauwconcerten.nl

Repair Cafe Overveen

25 mei 2019

Weggooien? Niet dus!

Bijna elk kapot apparaat kan worden gemaakt. Dat is het idee achter het Repair Café. In Overveen wordt er elke 6 weken een Repair Café gehouden.

Van 13.00 tot 16.00 uur.

Nordic Walking

25 mei 2019
Iedere zaterdag kunt u o.l.v. een vrijwilliger Nordic Walken in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Verzamelen om 10 uur bij ingang`t Panneland (Vogelenzang). U dient zelf voor een geldig toegangsbewijs voor de duinen te zorgen.

Open Dag bij De Ark op 25 mei

25 mei 2019

Ook dit jaar opent De Ark haar deuren voor bezoekers! Het is dit jaar een speciale Open Dag, want de nieuwe Werkplaats wordt geopend. Van 11 tot 16 uur bent u welkom om een kijkje te komen nemen. De Open Dag is op twee locaties, dicht bij elkaar. Kom eerst naar de Werkplaats: Krommelaan 4. Of naar de Tuinderij: Dennenweg 2, 2061 HX in Bloemendaal

Wisent Wandeling

25 mei 2019

Tijdens deze unieke wandelexcursie gaat u onder begeleiding van een boswachter het Kraansvlak in op zoek naar de wisenten. Het Kraansvlak, normaal gesproken gesloten is voor het publiek, is het eerste gebied in Nederland waar wisenten onder natuurlijke omstandigheden leven. Tijdens de excursie wordt verteld waarom er wisenten naar het Kraansvlak zijn gekomen, wat ze tot het duinlandschap bijdragen en waarom het zo belangrijk is om onderzoek te doen naar deze bedreigde diersoort. Deze excursie is gericht op volwassenen die goed ter been zijn: de tocht gaat over oneffen terrein. Wij adviseren u dan ook om stevige schoenen aan te trekken. Neem een verrekijker mee!

Kinderrondleiding Ruïne van Brederode

26 mei 2019

Ga met Aagje de Vertelster of Rob de Kasteelbeheerder mee voor een rondleiding door de Ruïne van Brederode en hoor hoe de mensen daar vroeger woonden.

Areopagus - Sander Schimmelpenninck

26 mei 2019
Ds. Ad van Nieuwpoort gaat op zondag 26 mei in gesprek met hoofdredacteur van het zakenblad Quote.

Elite Gezocht

26 mei 2019
Areopagus Bloemendaal: ‘Elite gezocht’
Areopagus met hoofdredacteur van Quote Sander Schimmelpenninck
Zondag 26 mei van 16.00 tot 17.00 uur, Dorpskerk Bloemendaal, Kerkplein 1
Na afloop een meet&greet. Aan de vleugel Reinoud Jongsma.
Toegang uw gift. Of doe uw gift via GIVT
Live uitgezonden door radiobloemendaal.nl
Ad van Nieuwpoort in gesprek met hoofdredacteur van het zakenblad Quote Sander Schimmelpenninck (1984), die onlangs het boek ‘Elite gezocht’ schreef samen met predikant en ondernemer Ruben van Zwieten. Tijdens deze Areopagus zal Ad van Nieuwpoort hem vragen wat een goede elite maak. En waarom hij ervoor kiest om enerzijds de stem van de economische elite te zijn en tegelijk deze elite zo te bekritiseren.

Breien & Haken voor een goed doel

27 mei 2019
Ontspannen breien en haken en ook nog eens voor een goed doel! Loop eens een keer binnen bij onze gezellige brei-en haakclub. Misschien doet u inspiratie op en haakt u direct aan.

MIEKE CONTENT VERTELT OVER DE BERGENSE SCHOOL bij Societeit Aerdenhout

28 mei 2019
Al sinds het begin van de twintigste eeuw oefende de sfeer in en om Bergen een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars in Amsterdam. De eersten kwamen af en toe, later vestigde zich een hele groep schilders in het dorp. Hun werk is figuratief in een gematigd expressionistische stijl met kubistische elementen, ‘dik in de verf’, met krachtige vormen, warme aardetinten en lichtere contrasten. De bloeiperiode was van 1915 tot 1925. Enkele bekende namen van ‘Bergense’ kunstenaars zijn Leo Gestel, Matthieu en Piet Wiegman.
Datum: dinsdag 28 mei 2019
10.30 uur: inloop met koffie
11.15 uur: lezing met aansluitend een drankje
Locatie: Oscar Mendliklaan 3, 2111 AS Aerdenhout
Reserveren: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl
Entree: Euro 5.00

Wandeling met meditatie

29 mei 2019

Tijdens een ontspannende wandeling door de natuur vertelt de boswachter over de flora en fauna van de duinen en geeft de meditatiedocent ontspanningsoefeningen. Er wordt afgesloten met een drankje en we lopen, terwijl het langzaam donker wordt, samen terug naar de ingang.

Jutten voor Operatie Jonas

31 mei 2019

31 mei organiseert stichting Juttersgeluk een etappe van een 24uurs Beach Clean Up in het kader van Operatie Jonas op het strand van Bloemendaal aan Zee. Het gejutte plastic wordt benut in het upcycle atelier van Juttersgeluk.

Datum: 31 mei 2019

Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Startpunt: ‘t strand tussen de strandpaviljoens San Blas en Bloomingdale Beach in Bloemendaal aan Zee

Materiaal: Emmers, handschoenen en knijpers zijn beschikbaar

Aanmelden: via jutten@juttersgeluk.nl of via het evenement op FBpagina van Juttersgeluk

We zien je graag verschijnen!

Team Juttersgeluk

Open Deur Dag bij De Ark (zaterdag 2 juni)

1 juni 2019

Open Deur Dag bij De Ark  voor iedereen van 11.00 tot 16.00 uur. 

Begin je bezoek op Dennenweg 2 of Krommelaan 4 te Bloemendaal.

Je kunt terecht voor antwoorden op alle vragen over de tuinderij waar je al tijden mee rondloopt en er is van alles te doen. Een rondleiding door de tuin, broodjes bakken boven een vuurtje, een speurtocht...

 

Binnenkort volgt meer informatie!

 

Thijsse's Hof Rondleidingen

2 juni 2019
Van 1 april tot 1 november worden er op iedere eerste zondag van de maand rondleidingen door Thijsse’s Hof gegeven. Gidsen van het IVN-Zuid-Kennemerland leiden groepjes bezoekers dan langs de diverse bezienswaardigheden.

Pianoduo Beth & Flo speelt op 2 juni in Dorpskerk Bloemendaal

2 juni 2019
Pianoduo Beth & Flo, twee eigenzinnige pianistes met gevoel voor theater, geven op zondag 2 juni om 15.00 uur een concert in de Dorpskerk te Bloemendaal. Hun optreden houdt het midden tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma.

lezing: "Tiny Forest" een minibos in eigen achtertuin door Daan Bleichrodt bij Societeit Aerdenhout.

4 juni 2019
Tiny Forest
‘Een minibos in eigen achtertuin’

Hoe kan een tuin omgetoverd worden tot een oerbos? De Indiase ingenieur Shubhendu Sharma ontwikkelde een methode om oerbossen te herstellen. En niet zomaar een oerbos, maar een heel klein oerbos midden in de stad.
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels en bijen, maar ook voor mensen. Een rustplek voor mens en dier, midden in de stad.

Daan Bleichrodt, (Senior Projectleider, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) gaat u daarover vertellen.

Datum: dinsdag 4 juni 2019
10.30 uur - inloop met koffie
11.15 uur - lezing en aansluitend een drankje
Entree: Euro 5.00
Locatie: Oscar Mendliklaan 3, 2111 AS Aerdenhout
Reserveren: info@welzijnbloemendaal.nl of Tel. 023-5250366

Prachtige avondwandeling

5 juni 2019

Deze avond maken we een flinke wandeling terwijl de zon langzaam ondergaat. Uniek, want normaal is het verboden na zonsondergang nog in het duin te zijn. Er is veel moois aan dieren en planten te ontdekken.

MUSEUMCLUB, in groepsverband een museum bezoeken?

6 juni 2019

Het kan met de museumclub van Buurtvereniging Overveen (BVO)!

Op donderdag 6 juni wordt het Rijksmuseum te Amsterdam bezocht voor de tentoonstelling: Jaar van Rembrandt. U ziet 22 schilderijen en 60 tekeningen van de beroemde Nederlander.

Vertrek van het station in Overveen 6 juni om 10.10 uur .

Live Pianospel door Ine van der Klei bij Societeit Aerdenhout

18 juni 2019
Live pianospel: door Ine van der Klei. Licht klassiek pianospel uit het romantisch repertoire SOUVENIRS.
Datum: dinsdag 18 juni 2019
10.30 uur - inloop met koffie
11.15 uur Pianospel met aansluitend een drankje
Entree: Euro 5.00
Aanmelden: Tel. 023-5250366 of info@welzijnbloemendaal.nl
Locatie: Oscar Mendliklaan 3, 2111 AS Aerdenhout

Veteranencafé elke 3e donderdag van de maand

20 juni 2019

Veteranencafé in 't Hemeltje Bloemendaal van 16.00 uur tot 18.00 uur. Alle Veteranen uit de omgeving zijn welkom. Elke DERDE donderdagmiddag van de maand kunnen de Veteranen hier in hun eigen café terecht tussen 16.00 en 18.00 uur. Een vaste stamtafel, een lekker borreltje met hapje en herinneringen ophalen. Buiten wappert de vlag en hangt ons Veteranenbord. Iedereen uit de wijde omgeving is welkom. Elke Veteraan uit welke discipline dan ook. Ook de koopvaardij is van harte uitgenodigd.

Collecteren voor Natuurmonumenten in Bennebroek

24 juni 2019

Van 24 tot en met 29 juni gaat Natuurmonumenten collecteren. Wilt u ook helpen in Bennebroek? Dit jaar is de opbrengst bestemd voor wilde bloemen. Daar zijn er meer van nodig, om een thuis te kunnen bieden aan insecten en vlinders. En die zijn weer belangrijk voor vogels.

Ga je mee terug in de tijd met Van Lennep en Barnaart?

11 juli 2019

De boswachter neemt u mee langs de historie van een deel van het duin. Hoe is het zuiveren van drinkwater in 1853 ooit begonnen met de dichter Jacob van Lennep uit Amsterdam, wat heeft de kleine Willem van Oranje daarmee te maken, en waarom hebben sommige gebiedjes van die gekke namen. De AWD heeft een enorm rijke historie waarvan de boswachter een tipje van de sluier oplicht. We passeren onder meer de Oude Vinkenbaan, Schuil & Rust, de Beukenlaan en natuurlijk de Oranjekom.

Zomerkampweek 14 t/m 20 juli 2019 Jong Nederland Bennebroek

12 juli 2019
Voor 7 t/m 14 jarigen wordt door jeugdvereniging Jong Nederland Bennebroek een tenten kampweek georganiseerd van zondag 14 juli t/m zaterdag 20 juli in de bossen van Tilburg. Centraal staan: sport en spel, creativiteit en buitenleven.
Tijdens de kampweek worden verschillende activiteiten gedaan, zoals zwemmen, speurtocht, pionieren en kampvuur.

Wilt u meer informatie over de kampweek, meld dan u naam, adres en telefoonnummer via info@jnbb.nl of bel 06-12663069.
Meer informatie, inschrijfformulier & foto’s: www.jnbb.nl

GYMNASTIEK 70 PLUS

29 juli 2019
De gymnastiek is gericht op activiteiten zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kan bewegen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.
Start: maandag 3 september 2018
Tijd: 10.00 - 11.00 uur
Kosten: Euro 170,- (42 lessen), betaling in 2 termijnen
Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, 2121 AD Bennebroek
Aanmelden: WELZIJN BLOEMENDAAL, Tel. 023-5845300, info@welzijnbloemendaal.nl

CONDITIETRAINING VOOR OUDEREN

31 juli 2019

Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u.

U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen. U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.

Start: maandag 3 september 2018 Tijd: 09.00 - 10.00 uur - of 11.00 - 12.00 uur

Kosten: Euro 170,- voor 42 lessen.

Docent: Anneke Klant

Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, Bennebroek

Aanmelden bij: WELZIJN BLOEMENDAAL - Tel: 023-5845300 / 023-5250366 - info@welzijnbloemendaal.nl

Check altijd nog even ivm eventuele vakantieperiodes.

bekend met ondersteunende gebaren?

31 juli 2019

Voor een jongetje in Aerdenhout is STG opzoek naar een vrijwilliger die bekend is met ondersteunende gebaren.

WIJNPROEVERIJ bij Welzijn Bloemendaal door Wijnhuis Bodde uit Bennebroek

5 augustus 2019
Wijnproeverij, door Wijnhuis Bodde
Tijdens de wijnproeverij worden er 7 verschillende wijnen geschonken. Met deze wijnen wordt er een lange reis door verschillende landen, gebieden en druivensoorten gemaakt. Bij elke wijn wordt een leuk verhaal verteld en bijzondere informatie en weetjes. Bij de wijnproeverij serveren we hapjes van worst, olijven, kaas, vis en chocolade. Ook worden er wat wijn/spijs combinaties getoond zodat u er thuis mee kan experimenteren.
Start: donderdag 16 mei 2019
Tijd:14.00- 17.00 uur
Vinoloog: naam volgt bij aanmelding
Kosten: € 35,-
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Kerklaan6, Bennebroek
Aanmelden: 023-5845300/ info@welzijnbloemendaal.nl

Wekelijks zelf biologische groente oogsten bij Tuinderij de Ark

30 november 2019

Je kunt je weer inschrijven voor een nieuw seizoen vol verse biologische groente bij Tuinderij de Ark aan de Dennenweg. Vanaf mei tot november kun je als oogstdeelnemer wekelijks zelf je groente oogsten. Van radijsjes en raapsteeltjes in mei tot Bloemendaalse gele kool en pompoenen in oktober. Deelnemers mogen ook vrij plukken in de biologische kruidentuin met met meer dan 40 verschillende kruiden.

Vogelenzang Connect

31 december 2019
Voor wie?
Vogelenzang Connect is de buurtmarktplaats voor iedereen uit Vogelenzang waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Iedere vraag mag gesteld worden, zoals bijvoorbeeld wie wil gezellig samen koffie drinken, bij mij oppassen of samen een wandeling maken. Qua aanbod kun je denken aan iemand die graag voor iemand extra wil koken, de hond uit kan laten, iets wil repareren of best even de grasmaaier wil uitlenen.

Lees hoe het werkt op https://dorpvogelenzang.nl/instanties/Vogelenzang%20Connect

Lustrum Kennemer Lyceum

15 november 2020

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Ondersteuning Bloemendaal Samen

28 februari 2017

Ik vertegenwoordig www.Bloemendaal.nieuws.nl.

Dit is een lokale nieuwssite die onderdeel is van de landelijke site www.nieuws.nl

Ik ben altijd bereid uw initiatieven die u op deze website plaatst ook op Bloemendaal.nieuws te plaatsen, om zo extra aandacht te krijgen.

De Groene Academie

30 januari 2017

De Vrijwilligersacademie Haarlem heeft in De Groene Academie een nieuwe partner mogen verwelkomen. De Groene Academie is het centrale loket waar vraag en aanbod van opleidingen en vrijwilligerswerk in de natuur en landschap samenkomen. De Groene Academie wil de kennis over natuur, landschap, en cultuur bij de inwoners van Noord-Holland ontwikkelen en vergroten, en zo aan het behoud en verdere ontwikkeling van natuur, landschap en cultuur in Noord-Holland bijdragen.

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.