Initiatieven

Vrijwillige begeleiders gevraagd voor een uurtje wandelen per maand in de Kennemerduinen

17 november 2018

De stichting Gezond Natuur Wandelen organiseert gratis wekelijkse natuurwandelingen in de Kennemerduinen op de zaterdagen om 10.00. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod mensen te bereiken die meer of weer willen gaan bewegen, de natuur en het groen in de stad willen leren kennen en in de wandelgroep contacten willen leggen. Op dit moment wandelt de gezellige groep reeds enkele jaren met veel plezier. 

Extra vrijwillige begeleiders zijn van harte welkom.

Fiore Kunst Kring Bloemendaal in Pop-Up Galerie

17 november 2018
551 m2 KUNST

NU TE ZIEN T/M 31 DECEMBER 2018 IN BLOEMENDAAL
Open van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.

MAAR LIEFST 14 KUNSTENAARS LID VAN KUNST KRING BLOEMENDAAL FIORE EXPOSEREN SAMEN MET DIVERSE GASTEXPOSANTEN

ELKE MAAND WISSELEND WERK

BRONZEN BEELDEN, SCHILDERIJEN, TEKENINGEN, KERAMIEK, INSTALLATIES

Sinterklaasintocht Overveen

17 november 2018
SInterklaas komt 17 nov. om 15.46 aan met de trein!
Daarna nog een leuk programma

Sinterklaasintocht Bennebroek

17 november 2018

Zaterdag 17 november meert Sinterklaas omstreeks 13.15 uur aan met zijn boot aan de Ringvaart ter hoogte van de Jacob van Heemskerklaan in Bennebroek. Daarna maakt hij een rijtoer met een Oldtimer door Bennebroek en maakt een tussenstop aan de Zwarteweg. Vervolgens vindt een kinderfeest plaats van 15.00 - 17.00 uur in de Aula van de Hartekamp waar iedereen welkom is.

Radio Bloemendaal zoekt vrijwilliger financieel beleid

18 november 2018

Wij zijn op zoek naar een nieuwe vrijwillige medewerker (V / M) met een goed financieel beleidsmatig inzicht:  die onderdeel wil uitmaken van de RadioRaad het beleidsorgaan van RB. Zij komen ca. 6 keer per jaar bijeen;  die toezicht houdt op de financiële administratie (die m.b.v. Twinfield gevoerd wordt op het Kerkelijk Bureau) en die de betalingsopdrachten fiatteert;  die zorgt voor de totstandkoming van de begroting en de jaarrekening;  die graag wil meedenken over de uitbreiding van onze radio via internet en hoe wij in de toekomst financieel gezond blijven;  die graag deel wil uitmaken van een grote groep enthousiaste vrijwilligers.

Is je belangstelling gewekt,neem dan contact op via email: bureau@radiobloemendaal.nl

Radiotechnicus gezocht bij Radio Bloemendaal

18 november 2018

Wij zijn op zoek naar een nieuwe medewerker vanaf 16 jaar en denken aan iemand met:  met een goed oor voor muziek en gevoel voor timing  die affiniteit met radio hebben  enige kennis hebben van computers en software  goed kunnen functioneren binnen een groep met een uiteenlopende leeftijdsopbouw  zelfstandig kunnen werken en beslissen  eens per maand 3-4 uur tijd hebben op zondag

Sinterklaasintocht Vogelenzang

18 november 2018

Sinterklaas intocht Vogelenzang

Op zondag 18 november komen de Sint en zijn Pieten ons mooie dorp Vogelenzang bezoeken. Dit jaar willen we de Sint en zijn Pieten kennis laten maken met spelletjes van vroeger. We organiseren voor hem en de kinderen een Oud-Hollandse middag. Om 13.00 uur zullen de Sint en zijn Pieten aankomen op het dorpsplein bij de Coop. 

Ps. vind je het leuk om de Sinterklaas te helpen deze dag? Geef je dan op via het formulier op https://dorpvogelenzang.nl/activiteiten/Sinterklaas-intocht-Vogelenzang-18-11-2018 Minimum leeftijd: 14 jaar Er zijn nog een aantal pakken / plekken over.

Fotoexpositie 'Vrijwilligers(werk) in Beeld' in Bennebroek

19 november 2018

8 vrijwillige fotografen maken geregeld op verzoek fotoreportages bij diverse vrijwilligersorganisaties en van burgerinitiatieven. Ook in de gemeente Bloemendaal. In november en december 2018 is er een foto expositie in het Centraal Servicepunt Bennebroek op uitnodiging van Welzijn Bloemendaal.

29 oktober wordt de expositie ingericht dus vanaf dinsdag 30 oktober te bezichtigen!

Entree is gratis. Te bezichtigen op weekdagen tijdens de openingstijden van Welzijn Bloemendaal, de Bibliotheek of het Servicepunt van de gemeente.

Organisaties en burgerintiatieven van harte welkom om ook mee te doen aan het project In the Picture van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving.

https://www.haarlemvoorelkaar.nl/in-the-picture 

CONDITIETRAINING VOOR OUDEREN

19 november 2018

Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u.

U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen. U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.

Start: maandag 3 september 2018 Tijd: 09.00 - 10.00 uur - of 11.00 - 12.00 uur

Kosten: Euro 170,- voor 42 lessen.

Docent: Anneke Klant

Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, Bennebroek

Aanmelden bij: WELZIJN BLOEMENDAAL - Tel: 023-5845300 / 023-5250366 - info@welzijnbloemendaal.nl

Check altijd nog even ivm eventuele vakantieperiodes.

Kunstclub bij Buurtvereniging Overveen, start 8 oktober.

19 november 2018

Tekenen, schilderen, knippen en plakken, Met hout werken of met vilt. https://www.bvo-tinholt.nl/jeugd/jeugdcursussen/740-kunstclub-1802

CONDITIETRAINING VOOR OUDEREN - elke maandag bij GGZin Geest

19 november 2018
Bent u 60 jaar of ouder? Dan is onze conditietraining bij uitstek geschikt voor u. U verbetert of behoudt uw conditie, beweeglijkheid, lenigheid, coördinatie en balans. We sluiten elke training af met grondoefeningen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.

Start: Elke Maandag
Tijd: 09.00- 10.00 uur of 11.00 – 12.00 uur
Kosten: € 170,00 voor 42 lessen (betaling in 2 delen)
Docent: Anneke Klant
Locatie: Sportzaal GGZinGeest,Rijksstraatweg 113,Bennebroek
Aanmelden: 023-5845300/info@welzijnbloemendaal.nl of christa@welzijnbloemendaal.nl
GYMNASTIEK 70 plus BIJ GGZinGeest te Bennebroek - elke maandagochtend

19 november 2018
De gymnastiek is gericht op activiteiten zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kan bewegen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.

Start: Maandag
Tijd: 10.00 - 11.00 uur
Kosten: € 170,00 voor 42 lessen (betaling in 2 termijnen)
Docent: Anneke Klant
Locatie: Sportzaal GGZinGeest,Rijksstraatweg 113,Bennebroek
Aanmelden: 023-5845300/info@welzijnbloemendaal.nl

Dameshockeyteam 45+ zoekt speelsters

20 november 2018
Ben je rond de 45 jaar of ouder en heb je zin en tijd om in een relaxed team op aardig niveau te gaan hockeyen? Dan ben je welkom bij het masters 45+ team van HC Bloemendaal.
Sinds 2 jaar speelt het team in een volwaardige competitie op zondag. Kom eens kijken naar een wedstrijd of train een keertje mee.
We zijn een gezellig en sportief team.

Interesse of vragen? Neem dan contact op met Ingrid Hendriksen (hendriksenijm@gmail.com)

TAI CHI in BENNEBROEK dinsdag 2 oktober 2018

20 november 2018
Tai Chi is een Chinese bewegingsleer die zorgt voor ontspanning en nieuwe energie. Tai Chi oefenen bevordert het lichamelijk als geestelijk welzijn. Er wordt in groepsverband les gegeven in de traditionele Yan stijl. Deze stijl kent een zachte en ontspannen manier van bewegen waarbij de geest het lichaam stuurt.
Dinsdag van 13.30-15.00 uur, Start 2 oktober 2018 (10 lessen) - Euro 60. met pauze en consumptie. Lokatie: Welzijn Bloemendaal Kerklaan 6, Bennebroek

Tekenen en aquarelleren (voor beginners en gevorderden) - Welzijn Bloemendaal

21 november 2018

Het leren zien is een belangrijk thema tijdens deze cursus. U zult ontdekken dat u veel plezier kunt beleven aan het schilderen en tekenen en u daarin verder kunt ontwikkelen. We gaan in op de kleurenleer, het perspectief en de schaduwwerking. Tevens verdiepen we ons in diverse kunststromingen, zoals het impressionisme en de Japanse techniek sumi-e. Het maakt niet uit of u een beginner of een gevorderde bent, iedereen is van harte welkom!

Bridgeclub Bloemendaal zoekt nieuwe leden

21 november 2018
BC Bloemendaal speelt wekelijks op woensdagavond in de mooie zaal van het Dorpshuis aan de Donkerelaan. (vrij parkeren)
Er wordt stipt om 19.30 begonnen en om ongeveer 22.30 zijn de resultaten bekend. Totaal worden 24 spellen gespeeld (in zes ronden van elk vier spellen). De uitslag wordt binnen ’n paar minuten voorgelezen en direct via de e-mail verzonden. "Een gezellige nazit voor 'nachtuilen' blijft natuurlijk altijd mogelijk!"
Nieuwe leden welkom en worden uitgenodigd om zonder kosten of verplichtingen zes weken mee te spelen.
Graag aanmelden via het secretariaat: 023-5320018 of 023-5276595

Vervoer op Maat

22 november 2018
Deze voorziening is bedoeld voor zelfstandig wonende inwoners van Bloemendaal van 55 jaar en ouder die niet in staat zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Vrijwilligers rijden u in hun eigen auto op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar bestemmingen zoals: activiteiten in de gemeente Bloemendaal, tandarts, kapper, pedicure, huisarts, boodschappen doen, ziekenhuis etc.
Het vervoersgebied wordt begrenst door de gemeentegrenzen van Bloemendaal, Heemstede en Haarlem inclusief de ziekenhuizen in de regio Kennemerland.

Lezingcyclus MEI 1940 (8 lezingen) door Wim van Hooff

22 november 2018

Wim van Hooff onderzocht of mei 1940 anno 2018 nog iets nieuws kan opleveren? Zonder op de feiten vooruit te lopen kan die vraag met "ja" beantwoord worden. Tijdens zijn voorbereiding bleek tijdens het lezen van (actueel) bronmateriaal, dat het bestaande beeld over die tijd kantelt. Nieuwe feiten werpen een ander licht op zaken. Tijdens de lezingen wordt stap voor stap besproken hoe de Nederlandse staat zich in de jaren 30 voorbereidde op een mogelijke oorlog en hoe de plannen zich in mei 1940 naar de praktijk vertaalden. Zonder te veel nieuws op voorhand weg te geven: in februari 1940 werd de opperbevelhebber vervangen en in april 1940 zetten de Duitsers al een aanzienlijk aantal luchtlandingstroepen in (versus de 'verrassende 'aanval op Den Haag/Rotterdam).Locatie: Welzijn Bloemendaal Lezingcvyclus - donderdag middag van 14.00-16.00 uur Kosten Euro 50,- (voor 8 lezingen). Data: 27 september, 11, 18, 15 oktober, 8, 15, 22, 29 november 2018

schaaklessen voor kinderen

22 november 2018
Wij zijn op zoek naar ondersteuning bij schaaklessen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar in Bennebroek. Wekelijks zal vanaf donderdagmiddag 20 september een uur schaakles worden gegeven door officiële trainers. Naast de lessen spelen de kinderen ook een partij. Voor de algemene begeleiding en ondersteuning zoeken we een persoon die het leuk vindt om te helpen. Je hoeft zelf geen schaker te zijn.

Antiek en curiosa

22 november 2018
Altijd al willen weten of uw familie-erfstuk iets waard is?
Op onderstaande ochtenden nodigen wij u uit met één antiek voorwerp op bezoek te komen bij Welzijn Bloemendaal. Taxateur A.h. Aanhane zal voor u een financiële waarde bepalen van ingebrachte antieke voorwerpen. Het is van belang dat u zich aanmeldt voor deze ochtend.

Spin in het web gezocht voor het Repair Café in Overveen

22 november 2018

Als coördinator van het Repair Café ben je de gastvrouw/gastheer van het Repair Café. Aan de ontvangst- en inschrijfbalie heet je de bezoekers met hun kapotte apparaat welkom. Samen met een andere vrijwilliger zorg je dat ze bij de juiste reparateur terechtkomen. Je zorgt dat alles goed verloopt tijdens de Repair café-middagen. Daarnaast bereid je de Repair Café middagen voor. De voorbereiding kost per keer ongeveer 2 uur per maand en bestaat uit een paar eenvoudige werkzaamheden op de computer. Wie wordt de opvolger van onze huidige coördinator? Geïnteresseerd of eerst nog wat vragen? Kom langs tijdens het eerstvolgende Repair Café in het gebouw van buurtvereniging Tinholt aan de Vrijburglaan 17 in Overveen op zaterdagmiddag 3 november van 13.00 tot 16.00 uur. Of bel of mail dan naar carlindeadriaanse@gmail.com

Areopagus - Bert Keizer

22 november 2018
Wat is dementie? Hoe herken je het? Hoe gaan we ermee om als het onszelf of onze dierbaren treft? En wat is volgens hem kwaliteit van leven? Dat zijn de vragen die aan de orde zullen komen. Bert Keizer (1947) is een Nederlandse arts, filosoof en schrijver.

PARLI ITALIANO? OPFRISCURSUS ITALIAANS 12 OKTOBER 2018

23 november 2018
Opfriscursus Italiaans
In deze cursus met basiskennis Italiaans staat communicatie centraal. De docente Valentina Spinelli een geboren en getogen Italiaanse, behandelt de grammatica op een speelse manier en schenkt veel aandacht aan de praktische toepassing van het Italiaans.
Start: vrijdag 12 oktober 2018 bij Welzijn Bloemendaal, Bloemeendaalseweg 125, Bloemendaal
Tijd: 09.30 - 11.00 uur
Kosten: 95,- Euro voor 10 lessen (wekelijks)
Docente: Valentina Spinelli
Aanmelkden: Tel. 023-5250366 of christa@welzijnbloemendaal.nl

Feest 20 jarig bestaan Dorpshuis Vogelenzang

24 november 2018
Kaartverkoop is begonnen!
Een spetterend feest. Een reünie.
Met de band 'different Cook'
Voor Vogelenzangers en oud Vogelenzangers,
(gratis kaarten in voorverkoop)

Maar ook niet dorpsgenoten zijn welkom a 5 euro per ticket.

Bestel tickets via 20jaar@dorpshuisvogelenzang.nl

Muzikale Bingo in Dorpshuis Vogelenzang

25 november 2018
Dorpshuis Vogelenzang organiseert Bingomiddag. Ter gelegenheid 20 jarig bestaan.
Let op! Deze bingo is op zondagmiddag speciaal voor de senioren. BINGO nummers raden op Nederlandse muziek. Een middag gezellig meezingen. Zaal open om 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur.
Kaartverkoop a 5,00 p.p. bij de COOP.

Alle info op de poster!

De Stampertjes meer dagen geopend. Nieuwe vrijwilligers welkom.

28 november 2018
De Stampertjes is een kleine organisatie die jonge kinderen (0-5 jaar) opvangt die extra ondersteuning nodig hebben als gevolg van een beperking of door de thuissituatie. Dit ter ondersteuning van de ouders.
Deze opvang vindt plaats in een woonhuis in Bloemendaal en wordt verzorgd door geschoolde vrijwilligers.
Vanwege de vraag naar opvang en we meer dagdelen open gaan zijn we op zoek naar nieuwe pedagogische medewerkers, een coordinator en een bestuurslid.

Het Rondje van...

28 november 2018

Het Rondje van… Informele ontmoetingsplek voor nabestaanden. Elke laatste woensdag van de maand (10.00 - 12.00 uur) organiseren Stichting Het Rouwcafé en Stichting Nabestaandenzorg Het Rondje van... Dé ontmoetingsplek waar nabestaanden in een ontspannen sfeer tijdens een kopje koffie of thee gedachten, ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Het Rondje van.. wordt elke laatste woensdag van de maand georganiseerd in Theebar Cups and Leafs, Zijlstraat 54 te Haarlem. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig

Schilderachtig Bloemendaal

28 november 2018

In Museum Haarlem is nog t/m 7 januari 2019 een expositie te zien over de levensloop en kunst van de 'Nestor der Bloemendaalse schilder Simon de Heer. Het geeft een prachtig tijdsbeeld van Bloemendaal en haar bewoners vanaf het eerste kwart van de vorige eeuw.

Tijdschrift ´Ons Bloemendaal´

30 november 2018

Het zomernummer 2018 van het tijdschrift 'Ons Bloemendaal' is uit.

Donateur worden?

U ontvangt het tijdschrift dan 4x per jaar thuis. http://www.onsbloemendaal.nl/donateur-worden

Ook eerder verschenen edities zijn in te zien of na te bestellen via http://www.onsbloemendaal.nl/ 

De Stichting Ons Bloemendaal zet zich al sinds 1977 in voor het behoud van het bijzondere karakter van Aerdenhout, Bennebroek, Bloemendaal, Overveen en Vogelenzang.

Behalve het tijdschrift zijn er ook activiteiten als excursies, rondleiding, erfgoed onderwijs jeugd, deelname monumentendagen en nog meer.

Huiskamerfestival: Gluren bij de Buren

30 november 2018
Op zondag 10 februari 2019 vindt huiskamerfestival Gluren bij de Buren voor de eerste keer plaats in gemeente Bloemendaal. Alle wijken en kernen van gemeente Bloemendaal worden die dag in vervoering gebracht met optredens van lokale podiumkunstenaars in huiskamers van gastvrije bewoners. Huiskamers en artiesten kunnen zich tot en met 30 november opgeven om mee te doen aan het festival.

Sinterklaas Bloemendaal dorp

1 december 2018
De Sint komt op 1 december om 13 uur aan bij woonzorgcentrum De Rijp en wordt rond 13.30 uur in een antiek rijtuig door het dorp vervoerd om in het centrum te eindigen. Wees welkom op dit gezellige kinderfeest!

Op zoek naar hulp bij het sinterklaasfeest op de Aloysiusschool

5 december 2018
Elk jaar komt de beste man weer op school om de kinderen te verblijden. Hierbij neemt hij uiteraard zijn hulpjes mee. Een dag om niet te vergeten voor de kinderen.
Elk jaar hebben we dan weer hulp nodig om te zorgen dat deze dag ook daadwerkelijk onvergetelijk wordt.

Werelds eten

7 december 2018
Aan het eind van de week lekker aanschuiven voor een wereldse maaltijd bereid door statushouders en vrijwilligers uit Vogelenzang en omgeving. Komt u ook een keer proeven van de heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Oezbekistan of Eritrea.

Werelds eten

7 december 2018

Aan het eind van de week lekker aanschuiven voor een wereldse maaltijd bereid door statushouders en vrijwilligers uit Vogelenzang en omgeving. Komt u ook een keer proeven van de heerlijke gerechten uit bijvoorbeeld Syrië, Oezbekistan of Eritrea.

Wandelen met Het Rondje van...

10 december 2018
Elke 2e maandag van de maand gebruiken we de natuur als ontmoetingsplek tijdens een wandeling van ca 5 kwartier. Na de wandeling sluiten we af met een kop koffie of thee bij Bartje Bloemendaal aan de Brederodelaan.

Data: 10 september, 15 oktober, 12 november en 10 december
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Verzamelen: Ingang van de Kennemerduinen aan de Bergweg in Bloemendaal
Kosten: € 10,- (contant) wandeling is inclusief koffie of thee

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda Frank
023-8448201 / info@stichting-nabestaandenzorg.nl of kijk op de website www.stichting-nabestaandenzorg

LEZING: BENNEBROEK IN DE 2OE EEUW door Martin Bunnik bij Welzijn Bloemendaal in BENNEBROEK

13 december 2018
Lezing: Bennebroek in de 20e eeuw door Martin Bunnik

In de 20e eeuw is Bennebroek sterk veranderd. In het begin van deze eeuw leefden er nog ca. 1200 mensen in Bennebroek. Er waren nog geen auto’s en vervoer vond plaats met de stoomtram, de trein en in het dorp zelfs met paard en wagen of hondenkar. Het duinlandschap tussen de Schoollaan en de Rijksstraatweg was nog ongerept. De voormalige bleekvelden aan de Bennebroekerlaan en de Rijksstraatweg waren in gebruik als bloembollenland. Maar in de loop van de 20e eeuw is Bennebroek snel omgevormd tot een forensengemeente. Op grote delen van de Bennebroekerpolder, de duinen en de bollenvelden werden woonwijken gebouwd.
Start: donderdag 13 december 2018
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Kosten: € 5,-
Docent: Martin Bunnik
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Kerklaan 6, Bennebroek
Aanmelden: 023-5845300/ info@welzijnbloemendaal.nl


Lezing: HET KOFFERTJE VAN MIJN MOEDER (herinneringen aan Indië) doormartje Saveur bij Welzijn Bloemendaal op donderdag 13 december 2018

13 december 2018

Lezing: Het Koffertje van mijn Moeder (herinneringen aan Indië)

Lange tijd durfde Martje het koffertje dat haar moeder uit Nederlands-Indië meebracht, niet te openen. Tot op die regenachtige dag in november. De brieven, foto’s en documenten vertellen over de gelukkige beginjaren van haar ouders, de angst voor de Japanse bezetters, het verblijf in de vrouwenkampen, de slachtoffers van de Birmaspoorweg en de kille ontvangst bij terugkeer in Nederland. Om de puzzelstukjes van haar ouders aan elkaar te passen bezoekt Martje samen met haar man het land van haar geboorte en de erebegraafplaats in Birma. Staand aan het graf van haar vader aan wie ze geen herinneringen heeft, realiseert zij zich dat hij ‘echt heeft bestaan’.

Start: donderdag 13 december 2018
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Entreet: € 5,-
Docent: Martje Saveur
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
Aanmelden: 023-5250366/ info@welzijnbloemendaal.nl

21 september start de Peuterdans bij de Buurtvereniging Overveen op vrijdagmiddag van 15.45 - 16.30u.

14 december 2018

Voor peuters van 2 1/2 en 3 jaar. Dansen op verschillende soorten muziek.

Repair Cafe Overveen

15 december 2018

Weggooien? Niet dus!

Bijna elk kapot apparaat kan worden gemaakt. Dat is het idee achter het Repair Café. In Overveen wordt er elke 6 weken een Repair Café gehouden.

Van 13.00 tot 16.00 uur.

bustochtje Grachten en Centrum Amsterdam - Welzijn Bloemendaal

15 december 2018

Zaterdagochtend 15 december wordt er van 10-12 uur een bustochtje gemaakt door de Grachten en Centrum van onze mooie hoofdstad Amsterdam. Er wordt geen stop gemaakt, u krijgt onderweg in de bus een consumptie met iets lekkers. U wordt thuis opgehaald (en na afloop ook weer thuisgebracht. Als u er zelf niet gemakkelijk meer op uit kunt is dit dè gelegenheid om te genieten van een uitstapje!

Kosten: € 10,-

Tijd: incl. ophalen en thuisbrengen maximaal van 9-13 uur

Aanmelden via tel: 525 03 66 of mail: info@welzijnbloemendaal.nl

BALANSOEFENINGEN VOOR SENIOREN (MBVO)

28 december 2018

In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan oefeningen om uw balans te verbeteren.

Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal

Je bent Bloemendaler als....

31 december 2018

De facebookgroep 'Je bent Bloemendaler als...' bestaat sinds 19 november 2014 en is ondertussen al een echte gezellige groep met al meer dan 900 leden. De bedoeling is om foto's, video's, gebeurtenissen en herinneringen van Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout te plaatsen en van die van anderen te genieten.

VOICE OVER EN FIGURANTEN 18+ GEVRAAGD voor HISTORISCHE DOCUFILM

31 december 2018
Voor een project waar verschillende Bloemendaalse organisaties, scholen en vrijwilligers aan meewerken is Welzijn Bloemendaal binnenkort op zoek naar figuranten (18+) voor de opnames van een historische film 'Het vwonder van Bloemendaal'.

BRIDGE CURSUS VOOR BEGINNERS - START JANUARI 2019 BIJ WELZIJN BLOEMENDAAL

10 januari 2019
Bridgecursus voor beginners

Bridge is een leuke, spannende en gezellige denksport die de hersenen traint en uw sociale netwerk vergroot. Hebt u dit altijd al eens willen leren of doet u het al maar is het tijd om de basisregels op te frissen? Meld u dan aan voor deze cursus die gegeven wordt door een gediplomeerd en zeer ervaren docent. Bridge speelt u met een partner maar ook zonder partner bent u van harte welkom!

Datum: start donderdag 10 januari 2019, wekelijks m.u.v. de 1e donderdag van de maand
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Kosten: € 125,- (14 lessen)
Docent: Driek Bronsgeest-Schoute
Locatie: Welzijn Bloemendaal, Bloemendaalseweg 125, Bloemendaal
Aanmelden: 023- 5250366 info@welzijnbloemendaal.nl

LEZING: LUCHTVAART PIONIER JAN BACH - VERVLOGEN JAREN - BIJ WELZIJN BLOEMENDAAL in BENNEBROEK OP DONDERDAG 10 JANUARI 2019

10 januari 2019
LUCHTVAART PIONIER JAN BACH – “VERVLOGEN JAREN”

Jan Bach was landmacht en marine vlieger, invlieger bij Koolhoven en hoofdredacteur-eigenaar van het weekblad Vliegwereld . Na de oorlog richtte Jan de Rijksluchtvaartschool op, was directeur Directoraat Materieel Luchtmacht en rondde zijn luchtvaart carrière af als directeur vluchtproductie KLM. Jan’s levensloop en boeiende memoires “Vervlogen Jaren”, worden in deze lezing besproken door zijn zoon Boudewijn.
Start: donderdag 10 januari 2019
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Kosten: € 5,-
Docent: Boudewijn Bach
Locatie: WELZIJN BLOEMENDAAL, Kerklaan 6, Bennebroek
Aanmelden: 023-5845300/ info@welzijnbloemendaal.nl


Antiek en curiosa

24 januari 2019
Altijd al willen weten of uw familie-erfstuk iets waard is? Op onderstaande ochtenden nodigen wij u uit met één antiek voorwerp op bezoek te komen bij Welzijn Bloemendaal. Taxateur A.H. Aanhane zal voor u een financiële waarde bepalen van ingebrachte antieke voorwerpen. Het is van belang dat u zich aanmeldt voor deze ochtend.

Compaan in Vogelenzang

31 januari 2019
Inwoners van dorp Vogelenzang kunnen een half jaar gratis gebruik maken van de Compaan, een tablet speciaal voor ouderen. Hiermee wil de gemeente Bloemendaal ouderen in Vogelenzang de gelegenheid geven om kennis te maken met de digitale wereld.LEZING: LUCHTVAART PIONIER JAN BACH - VERVLOGEN JAREN - BIJ WELZIJN BLOEMENDAAL DONDERDAG 31 JANUARI 2019

31 januari 2019
Jan Bach was landmacht en marine vlieger, invlieger bij Koolhoven en hoofdredacteur-eigenaar van het weekblad Vliegwereld . Na de oorlog richtte Jan de Rijksluchtvaartschool op, was directeur Directoraat Materieel Luchtmacht en rondde zijn luchtvaart carrière af als directeur vluchtproductie KLM. Jan’s levensloop en boeiende memoires “Vervlogen Jaren”, worden in deze lezing besproken door zijn zoon Boudewijn.
Start: donderdag 31 januari 2019
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Kosten: € 5,-
Docent: Boudewijn Bach
Locatie: WELZIJN BLOEMENDAAL, Bloemendaalseweg 125,Bloemendaal
Aanmelden: 023-5250366/ info@welzijnbloemendaal.nl

Muziekvereniging zoekt vrijwilligers

28 februari 2019
Muziekvereniging 'Kunst Na Arbeid' uit Bennebroek zoekt met spoed een PENNINGMEESTER.

Zie de beschrijving voor de taken en onze overige vacatures.

Koningsspelen

12 april 2019
Op vrijdag 12 april 2019 organiseert SportSupport in samenwerking met verschillende partijen wederom de koningsspelen op het strand van Bloemendaal.

Oranjecomite Bennebroek zoekt versterking.

27 april 2019
Sluit je aan als je een leuke koningsdag in Bennebroek wilt helpen realiseren.

YOGA

29 mei 2019

Er wordt op woensdag 5 september 2018 weer gestart met een nieuwe cursus YOGA in Het Dorpshuis te Vogelenzang, Henk Lensenlaan 2A.. Tijd: 09.30 - 10.30 uur Kosten Euro 250,- (36 lessen) betaling in 2 delen. Aanmelden: Welzijn Bloemendaal Tel. 023-5845300 of 023-5250366 en info@welzijnbloemendaal.nl

Open Deur Dag bij De Ark (zaterdag 2 juni)

1 juni 2019

Open Deur Dag bij De Ark  voor iedereen van 11.00 tot 16.00 uur. 

Begin je bezoek op Dennenweg 2 of Krommelaan 4 te Bloemendaal.

Je kunt terecht voor antwoorden op alle vragen over de tuinderij waar je al tijden mee rondloopt en er is van alles te doen. Een rondleiding door de tuin, broodjes bakken boven een vuurtje, een speurtocht...

 

Binnenkort volgt meer informatie!

 

GYMNASTIEK 70 PLUS

29 juli 2019
De gymnastiek is gericht op activiteiten zoals traplopen, reiken of opstaan. Er is vooral aandacht voor valpreventie, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en kracht. Het doel is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen en functioneren. U hoeft geen sportkleding aan, maar kleding waarin u prettig kan bewegen.
U bent het hele jaar welkom voor een GRATIS PROEFLES.
Start: maandag 3 september 2018
Tijd: 10.00 - 11.00 uur
Kosten: Euro 170,- (42 lessen), betaling in 2 termijnen
Locatie: Sportzaal GGZinGeest, Rijksstraatweg 113, 2121 AD Bennebroek
Aanmelden: WELZIJN BLOEMENDAAL, Tel. 023-5845300, info@welzijnbloemendaal.nl

Vogelenzang Connect

31 december 2019
Voor wie?
Vogelenzang Connect is de buurtmarktplaats voor iedereen uit Vogelenzang waar vraag en aanbod elkaar kunnen vinden. Iedere vraag mag gesteld worden, zoals bijvoorbeeld wie wil gezellig samen koffie drinken, bij mij oppassen of samen een wandeling maken. Qua aanbod kun je denken aan iemand die graag voor iemand extra wil koken, de hond uit kan laten, iets wil repareren of best even de grasmaaier wil uitlenen.

Lees hoe het werkt op https://dorpvogelenzang.nl/instanties/Vogelenzang%20Connect

Lustrum Kennemer Lyceum

15 november 2020

In 2020 bestaat het Kennemer Lyceum 100 jaar.

Ondersteuning Bloemendaal Samen

28 februari 2017

Ik vertegenwoordig www.Bloemendaal.nieuws.nl.

Dit is een lokale nieuwssite die onderdeel is van de landelijke site www.nieuws.nl

Ik ben altijd bereid uw initiatieven die u op deze website plaatst ook op Bloemendaal.nieuws te plaatsen, om zo extra aandacht te krijgen.

De Groene Academie

30 januari 2017

De Vrijwilligersacademie Haarlem heeft in De Groene Academie een nieuwe partner mogen verwelkomen. De Groene Academie is het centrale loket waar vraag en aanbod van opleidingen en vrijwilligerswerk in de natuur en landschap samenkomen. De Groene Academie wil de kennis over natuur, landschap, en cultuur bij de inwoners van Noord-Holland ontwikkelen en vergroten, en zo aan het behoud en verdere ontwikkeling van natuur, landschap en cultuur in Noord-Holland bijdragen.

Overveen Veilig, Buurtwatsappgroep

30 januari 2017

In Overveen is er al een tijdje een buurtpreventiegroep actief. Er wordt gecommuniceerd via whatsapp. Als deelnemer aan Veilig Overveen deel ik graag het volgende: Diverse keren blijkt dat niet iedereen precies weet wanneer deze whatsapp te gebruiken of hoe men zich kan aanmelden. Want die vraag komt dan voorbij op FB twentyfifty-ONE. Inmiddels zijn er de buurtpreventiebordjes opgehangen in de wijk(en). En ligt er bij de gemeente het verzoek nog meer bordjes te plaatsen. En is er een eigen FB pagina aangemaakt: Overveen Veilig.

Daar niet iedereen op FB zit, hierbij een alinea uit de informatie en de regels die de initiatiefnemer op 28 januari 2017  heeft verstuurd aan de leden en die nieuwe leden ook zullen ontvangen.

Theater Elswout zoekt o.a. 'theatrale' vrijwilligers

27 december 2016

Theater Elswout is een uniek verhalentheater voor de hele familie op het sprookjesachtige eeuwenoude landgoed Elswout. Daar waar verhalen ruisen door de bomen. Sinds september geopend en nu al een begrip in de regio.

De gastvrije familie van Mr. Anansi laat jong en oud genieten van de verhalen van storytellers, gedichten van taalkunstenaars en liedjes van sprankelend singer-songwriter talent.

Deze 'theatrale' familie kan wel wat uitbreiding gebruiken om alle voorstellingen in het theater in goede banen te leiden. Ik zou graag met hulp van een team van vrijwilligers mijn plannen gaan realiseren. Wie komt zich aansluiten bij Theater Elswout (Huisje vol Verhalen)?

Digitaal: Instructies Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

15 december 2016

Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

VSBfonds helpt eenzaamheid oplossen

4 december 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in tegen eenzaamheid? En heeft u een goed idee dat bijdraagt aan een mooiere samenleving? Dan steunt het VSBfonds uw project. VSBfonds helpt zo mensen hun eenzaamheid op te lossen. Op www.eenzaamheid-oplossen.nl leest u wat het VSBfonds voor uw project kan betekenen. Behalve via BloemendaalSamen.nl kunt u wellicht ook een beroep doen op het VSBfonds.

Kern met Pit

11 oktober 2016

Heb jij een goed idee voor je buurt? Het aanleggen van een speeltuin, een buurtrestaurant, een pluktuin of een klusgarage? Maar vraag je je af hoe je van droom tot daad komt?

Schrijf je dan in voor Kern met Pit en realiseer je idee binnen één jaar. Als het lukt ontvang je 1.000 euro! De website is interessant om te bekijken want initiatieven worden gevolgd. Zo doe je wellicht ideeen op voor de eigen buurt en hoef je niet altijd weer het wiel helemaal uit te vinden.

De inschrijving voor 2017 is afgelopen. Je kunt wel nog stemmen op de projecten die in 2016 van start zijn gegaan. Voor 2018 kun je je in 2017 inschrijven.

http://www.kernmetpit.nl/home/default.aspx

App Eerebegraafplaats

22 april 2016

Op 22 april is de nieuwe app van de Eerebegraafplaats gelanceerd. In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.