Lezing – Wat vertellen bomen ons in herfst en winter

De vereniging Groei&Bloei Zuid-Kennemerland nodigt je uit voor een lezing op donderdag 16 november over ‘Bomen in herfst en winter’. Groei&Bloei is uitgever van het grootste tuintijdschrift van Nederland en België.

Bomen vertellen ons vele verhalen: hoe ze groeien, hoe ze onderling communiceren, waar ze oorspronkelijk vandaan komen en wat ze voor ons betekenen. Frans van Bussel – voormalig docent Natuuronderwijs op de PABO, IVN-natuurgids én verhalenverteller–  licht in zijn lezing een tipje van die sluier op. Hij legt uit wat bomen ons in herfst en winter vertellen.

Kenmerken ontdekken

Kale winterbomen tonen kenmerken die je in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk kunt zien. Het blad verhult veel kenmerken. Winterse bomen bereiden zich met prachtige vormen voor op de winter en het naderende voorjaar. Elke boom doet dat op zijn eigen unieke wijze.

In deze lezing krijg je de herfst- en winterkenmerken in allerlei vormen en kleuren te zien; veel inheemse bomen passeren de revue. Je leert ze herkennen aan hun kleurige bladeren, knoppen, knopstand schors, takkenkroon, littekens en nog veel meer.

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Kerk van de Nazarener, Haarlem, Zijlweg 218 (hoek Westelijke Randweg)
Entree: gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *